Private Residence
Dusseldorf

The kitchen is on the ground floor and situated centrally. The living room and kitchen are separated by a chimney wall.

The architecture and design studio Ferreira Verfürth created the atmospheric impression that the builder had in mind. All of the rooms are decorated in complementing white hues. As a result, it seems as though daylight flows through them continuously. The rooms have a floating lightness without seeming cold. The building’s floor plan alludes to 19th century city villas, which are still popular today.

In keeping with the building, the cubic structure was given a pyramid roof. Due to the focus on clear geometric shapes and minimalism in the interior, no series is better suited to this residence than GROHE Eurocube. The cuboid forms of the bathroom architecture express stylistic clarity and stringency. The temperature and water volume can be regulated easily thanks to GROHE SilkMove. GROHE Starlight enables the fittings to shine in impeccable splendour.

Architects: Ferreira I Verfürth, Dusseldorf, Germany

Interior Design: RF Interior Design

Date of completion: 2015

Installed GROHE products in this project

We use cookies to ensure that we give you the best user experience on our website. If you continue your visit, we’ll assume that you are happy to receive all cookies. Find more detailed information about how cookies are used on this website on our Privacy Disclaimer