KAKO ZAŠČITITI SVOJ DOM PRED PUŠČANJEM IN ŠKODO, KI JO POVZROČI VODA

Biti lastnik doma ima veliko radosti, vendar tudi veliko izzivov, zato je težko biti brezskrben glede varnosti in dobrega vzdrževanja svojega doma. Škoda, ki jo povzroči voda, doma zaradi uhajanj, je težava, ki v določenem času prizadene 54 % lastnikov domov. In običajen račun za škodo, ki jo povzroči voda, lahko nanese nekaj tisočakov.

Ne glede na to, ali ste dlje časa odsotni od doma, imate morda v lasti drugo nepremičnino, ki jo uporabljate za počitnice ali jo nameravate oddati v zakup, ali celo če iščete večji duševni mir za svoj dom, je tukaj naš vodič za zaščito vašega doma pred dragimi nočnimi morami zaradi uhajanja vode in škode, ki jo povzroči voda.

Izklopite vodo. Ustavite nevarnost škode, ki jo povzroči voda, še preden se začne. Preden zapustite hišo za poljubno časovno obdobje — na primer počitnice ali vikend oddih — je smiselno izklopiti oskrbo z vodo z zaporno pipo ali zapornim ventilom. Zaporni ventil je pogosto nameščen pod umivalnikom, v kopalnici, ali pa na priključeni cevi, če imate notranji vodomer.

Pustite komplet ključev pri sosedu. Če med odsotnostjo od doma pride do uhajanja vode, morate hitro ukrepati, da preprečite škodo, ki jo povzroči voda. Če imate soseda z dostopom do vaše hiše, ki lahko za vas izklopi vodo, boste močno omejili škodo, ki jo povzroči voda

Ko niste doma, ne pustite delovati naprav, ki uporabljajo vodo. V naših aktivnih življenjih je mamljivo pritisniti gumb za začetek pranja na pomivalnem ali pralnem stroju, ko zdrvimo od doma. Ampak če omejujete uporabo teh naprav na čas, ko ste doma, pomeni, da lahko takoj prepoznate in odpravite morebitna uhajanja.

Razmislite o vlaganju v varnostni sistem za vodo. Za popolno prepričanje, ne glede na to, kako daleč od doma ste, bo inteligentni varnostni sistem za vodo prednost za vaš dom. Sistemi kot GROHE Sense in GROHE Sense Guard lahko zaznajo uhajanja v vaših ceveh v veliko zgodnejši fazi kot s prostim očesom, vam pošljejo opozorilo, da vas o tem obvestijo, ne glede na to, kje na svetu ste, in celo na daljavo izklopijo dovod za zaustavitev uhajanja in škode, ki jo povzroči voda, v sledeh.

Odkrijte več o varnostnem sistemu za vodo GROHE Sense