ZAKAJ JE PAMETNI DOM PRIHODNOST

V zadnjem desetletju smo se vsi navadili upravljati vidike svojega življenja s pomočjo tehnologije, od spletnega bančništva do spletnega nakupovanja, internet je naredil življenje veliko bolj priročno. Zdaj se podobna pametna revolucija dogaja v domu

Kaj je tehnologija pametnega doma? Pametni dom je tisti, kjer je skoraj vsak vidik mogoče digitalno nadzorovati. Hišni zvonec, razsvetljava, varnost doma, ogrevanje in voda ... vse do spuščanja zaves je eventualno mogoče spremljati in nadzorovati na daljavo s pomočjo tehnike.

Kakšne so prednosti pametnega doma? Pametna tehnologija omogoča, da danes pametni dom deluje veliko bolj gladko in učinkovito, ter vam zagotavlja brezskrbnost, da vse deluje tako, kot mora, tudi če ste dlje časa odsotni. Nekatera pametna tehnologija racionalizira vaš dom in tako zmanjša potrebo po kablih in daljincih za nadzor televizorjev in glasbe. Pametna domača tehnologija, ki nadzoruje razsvetljavo in ogrevanje, lahko vaš dom naredi bolj udoben, saj vam omogoča prižig luči in gretja doma na daljavo, tako da je ta popolnoma pripravljen ob vaši vrnitvi.

Nekatera tehnologija pametnega doma se bolj osredotoča na varnost — integriran sistem za pametni nadzor doma vam omogoča spremljanje dogajanja, kjerkoli ste. Kupite lahko tudi sisteme, ki vaš dom varujejo pred nevarnostmi požara in poplave. Pametni dom vam omogoča boljši nadzor in obveščanje o dogajanju z vašim domom.

Kako deluje pametni dom? Tehnologijo pametnega doma lahko v svoj dom vnesete po delih, glede na vaše prioritete. Če je dvig zaves samo z glasom vaša prioriteta, lahko začnete ravno s tem! Kolikor koli je premik vedno bolj k integrirani tehnologiji, to povezuje različne elemente vašega doma v enem središču.

Najnovejši razvoj pametnega doma. Eno izmed ključnih področij razvoja je bil nastanek varnostnih sistemov za vodo za dom. Sistemi, kot GROHE Sense in GROHE Sense Guard, vam lahko nudijo brezskrbnost in prvo obrambno linijo pred dragimi in motečimi uhajanji in škodo, ki jo povzroči voda. Vodna varnost nudi številne prednosti.

Senzorji v vašem domu bodo lahko zaznali in vas opozorili na spremembe ravni vlažnosti, tako da boste za težavo vedeli, veliko prej kot bo uhajanje vidno. Uporabljate jih lahko tudi za opozarjanje na daljavo na morebitne težave z aplikacijo za pametni dom, tako da tudi če niste doma, točno veste, kaj se dogaja. Takšen sistem lahko uporabljate tudi za izklop dovoda vode, takoj ko ste opozorjeni na težavo — tudi če takrat niste doma. Ker je škodo, ki jo povzroči voda, bolje preprečiti kot popraviti, so takšni sistemi najnovejši razvoj pametnega doma, ki pomaga iznajdljivim lastnikom domov obdržati nadzor brez napora, ne glede na to, kje se nahajajo.

Odkrijte več o varnostnem sistemu za vodo GROHE Sense